13/11/2017 08:58 h.
Presentació de la diagnosi de convivència a Badia del Vallès
Elaborada per l’empresa IDEES, amb la coordinació de la Diputació de Barcelona, amb l'ojbjectiu de conèixer les necessitats específiques de la ciutat i donar orientació per millorar l’organització i les actuacions municipals.
Durant l’últim any, l’empresa IDEES, amb la coordinació de la Diputació de Barcelona, ha estat elaborant, a petició de l’Ajuntament, una diagnosi de convivència per esbrinar les necessitats específiques de la nostra ciutat en aquest aspecte, i donar orientació sobre com millorar l’organització i les actuacions municipals sobre l’abordatge de la convivència que s’estan duent a terme des del consistori, les associacions i la ciutadania.
L’estudi s’ha dut a terme a partir de l’anàlisi d’indicadors socioeconòmics i demogràfics del municipi i entrevistes en profunditat a personal tècnic de l’Ajuntament, ciutadania, grups polítics i entitats.
Amb l’informe resultant, s’han elaborat una sèrie de propostes d’actuació amb l’objectiu de promoure la convivència al voltant de sis reptes:
- Potenciar projectes que fomentin la convivència a l’espai públic i als equipaments de Badia del Vallès.
- Fomentar l’educació i la sensibilització per a la convivència.
- Promoure projectes concrets per millorar la convivència a les comunitats veïnals.
- Impulsar polítiques d’igualtat i de gestió positiva de la diversitat.
- Promoure el valor de la coresponsabilitat i incrementar la participació ciutadana.
- Millorar el treball en xarxa entre serveis municipals per articular la gestió de la convivència.
De manera resumida, els resultats estableixen, per una banda, que cal treballar la convivència des d’una perspectiva global, treballant de forma transversal a tot l’Ajuntament en les seves diferents àrees i facilitant la participació ciutadana i la relació directa amb l’Ajuntament. I, per una altra banda, crear un servei de mediació ciutadana que fomenti la cultura del diàleg i la convivència i doni eines a les comunitats veïnals per millorar la seva organització interna, entre d’altres.
Els resultats de la diagnosi es van presentar el passat dia 7 de novembre, en un acte que va comptar amb la presència de Josep Martínez, tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Presidència; Mireia Juncadella, tècnica de la Diputació de Barcelona; Cristina Valls, tècnica de l’empresa IDEES, i Pilar Argibay, tècnica de Convivència i Civisme de l’Ajuntament. A més, van ser convidades les persones que van participar en les entrevistes que es va dur a terme per elaborar aquesta fotografia de la convivència al municipi.