13/04/2017 13:10 h. - Ramon Viladomat

40 anys d’educació ambiental, en un llibre

La Diputació de Barcelona ha editat el llibre Educació ambiental D’on venim? Cap on anem?, una revisió a partir de la reflexió de diversos autors sobre l’estat de l’educació ambiental després de 40 anys de pràctica efectiva, amb la finalitat de fer una mirada crítica i una reflexió sobre el camí recorregut, així com els canvis produïts en la societat en aquesta disciplina. Aquesta edició inclou tots els textos en català, castellà i anglès. 

El llibre inclou un primer capítol a càrrec de Jaume Terradas, del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona, en el que fa una revisió d’aspectes fonamentals, quatres dècades després de la publicació de l’Itinerari del bosc de Santiga, que va introduir l’educació ambiental al nostre país, amb aspectes com l’educació ambiental en el món municipal, les formes i les noves eines com és la comunicació ambiental  o les xarxes digitals, imprescindibles per vehicular l’educació per a la sostenibilitat en els propers anys.

La publicació es completa amb altres articles a càrrec de diversos tècnics i responsables mediambientals com Marta Lacruz i Sobré, de La Vola, Teresa Franquesa, de l’Ajuntament de Barcelona, Enric Cahner, Montserrat Bert i Francesc Camps de l’Ajuntament de Badalona; Josep Melero i Gonçal Luna, de la Diputació de Barcelona; Joan Manuel Riera, de l’Escola de Natura del Corredor; Glòria Arribas i Juanjo Butron, del Parc Natural de Collserola; Maria Josep Picó, de la Universitat de València, i Ismael  Peña-López i Albert Padró-Solanet, de la UOC.

El llibre es pot adquirir a través de la Llibreria de la Diputació en versió paper o PDF

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.