Cultura - 02/10/2017 13:03 h. - Beatriu Sanchís

Arrenca la 22a edició del programa "Anem al teatre", de la Diputació de Barcelona

  • Més de 80.000 alumnes d'educació infantil, primària i secundària de la demarcació gaudiran aquest curs de les novetats escèniques d’Anem al Teatre  de la corporació

Més de 80.000 alumnes d'educació infantil, primària i secundària de la demarcació de Barcelona gaudiran aquest curs de les novetats escèniques que presenta el programa “Anem al teatre” de la Diputació de Barcelona. Anem al Teatre és un programa organitzat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments, que ofereix espectacles d'arts escèniques i musicals als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. Amb 22 anys d'experiència i prop de 80.000 espectadors anuals.

Al web del programa es pot consultar, amb detall, tota la programació del curs 2017-2018, que comença el proper 18 d'octubre.

Les obres han estat seleccionades per la seva qualitat, pel seu reconeixement en el circuit europeu i estatal de teatre infantil i per les seves propostes innovadores pel que fa al format, la temàtica i la proposta artística.

La programació destaca per la qualitat artística i idoneïtat pedagògica de les obres. Una comissió d'experts selecciona les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu. Totes tenen la seva corresponent guia didàctica. De l’oferta d’Educació infantil, destaca l’espectacle “Clàssica de tots els temps” de la companyia portuguesa Musicalmente. El seu director Paulo Lameiro, musicòleg portuguès, és pioner en el domini de les arts escèniques de la primera infància.

Per a l’alumnat d’Educació primària, la música, el circ i el teatre configuren una oferta de la que destaquen novetats com:

El concert  “Ma, me, mi Mozart!”  en el que l’acordió, el clarinet baix, el violí, el flugel, la veu i un munt d’instruments de corda pinçada promouran la descoberta del Mozart més genial i divertit.

“El silenci d’Hamelin” en el que la companyia Farrés Brothers, revisa el conte popular fent-se una pregunta: Què passaria si al conte hi hagués una nena sorda? L’obra posa de manifest els silencis que s’amaguen en el nostre món. Un món sorollós però ple de coses que no es diuen, gent que parla sense dir res...

L’espectacle “Hilos” de la companyia granadina La Rous (premi  FETEN 2016 a la millor dramatúrgia i millor interpretació femenina) que ens parla de la història de la seva mare, una dona plena de vida que va donar a llum 14 fills, units  a ella per un fil.

“Acrometria”, un espectacle en el que un trio d’acròbates ens transporta al seu univers particular, divertit, lleuger i profund, a càrrec de la companyia de circ  Psirc.

“Troppe Arie” (Premi el públic i del jurat al Niederstatter SurPrize, Piccolo Teatro Carambolage de Bolzano 2015) en el que la companyia italiana Trio Trioche va de Mozart a Rossini, passant per Bizet i Bellini, amb un captivador i fabulós recorregut  operístic farcit de gags i jocs de ritmes.

Per a l’alumnat d’ESO,  “Sinestèsia” d’Iron Skulls Co ens proposa un espectacle en el que hip-hop, l’acrobàcia i la dansa contemporània es fusionen per crear un llenguatge el què l’humà i l’animal s’uneixen, i conviden a l’espectador a un joc d’interferències sensorials.

Amb aquestes i moltes d'altres propostes, Anem al teatre vol contribuir  a educar la sensibilitat artística dels infants i joves i reforçar les polítiques educatives i culturals dels ajuntaments.

Anem al teatre és un programa de la Diputació de Barcelona fruit de la col·laboració entre les Gerències de Cultura i Educació i que compta amb la plena col·laboració dels ajuntaments participants.

 

 

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.