08/11/2024 09:00 h. - Beatriu Sanchís
Emma Riverola guanya el premi de teatre Frederic Roda 2024 amb «Amos»
La Diputació de Barcelona ha concedit el Premi Frederic Roda de Teatre 2024, organitzat juntament amb l'Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), dotat amb 8.000 euros i l’edició del text, a Emma Riverola, amb l’obra «Amos»
«Amos» és un text que reflexiona sobre el poder i la submissió dins de l’àmbit familiar i el llegat de l’autoritarisme. L’obra està protagonitzada per una escriptora que ha presentat a un premi important una novel·la sobre un autor per a qui sent devoció i de qui acaba de descobrir que és un maltractador. Inspirada en el cas real de l’escriptor israelià Amos Oz, denunciat per la seva filla per maltractament físic i mental l’any 2021, la protagonista d’«Amos» haurà de decidir si manté a concurs el manuscrit o el retira, al mateix temps que s’enfronta a la relació que ha tingut en el passat amb el seu pare.
El jurat del Premi Frederic Roda de Teatre ha destacat la qualitat literària de l’obra i l’interès de la temàtica, que deixa en l’espectador diferents camps d’opinió per tal que entengui els personatges, els pugui jutjar i posicionar-se.
Emma Riverola (Barcelona, 1965), llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha compaginat la creació publicitària amb la literària. Ha publicat sis novel·les, les darreres de les quals són «Metamorphosis» (Edhasa, 2023) i «Sal» (Edicions 62, 2021).
El 2020 va debutar com a dramaturga amb «#PuertasAbiertas», una peça ambientada en la nit dels atemptats de París de 2015, dirigida per Abel Folk i protagonitzada per Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub El Hilali, actualment de gira. La seva darrera incursió en el teatre és «Clavells», dirigida per Abel Folk i protagonitzada per Silvia Marsó i el mateix Folk. Com a columnista es va iniciar l’any 2009 a El País i des del 2010 col·labora a El Periódico de Catalunya i en altres capçaleres del grup Prensa Ibérica.
El premi Frederic Roda
El Premi Frederic Roda es va crear l'any 2014 en memòria de qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana, cofundador de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, sotsdirector de l’Institut del Teatre, actor, director, pedagog, dinamitzador i crític teatral. L’any 2018 la Diputació de Barcelona va donar un nou impuls a aquest certamen que s’ha consolidat com un dels referents de l’escena catalana, amb obres premiades que s’estrenen cada temporada.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 10 “Reducció de les desigualtats”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
Documents adjunts
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.