Economia - 24/01/2017 12:56 h. - Susana Burgos

Martorell renova el seu compromís amb la Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses de la ciutat

  • El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat al Molí Fariner de la localitat ha evitat el tancament de 12 empreses ajudant a mantenir 44 llocs de treball.

  • La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar, al mes de juny passat, l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa als municipis de la Diputació de Barcelona. 

L’Ajuntament de Martorell ha renovat el seu compromís amb el programa Reempresa, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, en un acte celebrat, aquest matí, al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell, que des del 2013 disposa d’un punt d’atenció de la Reempresa. Aquest servei ofereix assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. 

L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat.

A l’acte hi ha participat el vicepresident segon i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

«Amb Reempresa - ha dit Castells a la presentació - tenim una esperança: malgrat que ja és un èxit, així ho avalen els resultats, volem que es continuï expandint, anar millorant. Estem segurs que aquest projecte encara té un llarg recorregut per endavant». En el mateix sentit, s'ha pronunciat l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, qui ha assegurat que «totes aquelles iniciatives que serveixin per recuperar “gas” a la nostra economia, han de seguir endavant des d’aquest centre de promoció econòmica».Finalment, Antoni Abad, ha destacat que la Reempresa ha estat inclosa en el recull de bones pràctiques de desenvolupament econòmic local a nivell mundial per la Universitat de Nova York: «Tenim l’aparador, la metodologia i la professionalització de les persones que formen la Reempresa. Amb aquestes variables estem fent una bona feina».

El passat mes juny del 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat. 

423 reempreses d’èxit, a la demarcació de Barcelona

Actualment a la demarcació de Barcelona ja hi ha hagut un total de 423 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 20M d’euros. Al programa s’hi ha inscrit fins al moment més de 2.176 reemprenedors i 1.340 empreses cedents.

En concret, a la ciutat de Martorell hi ha hagut un total de 12 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 295.000 euros i que han salvaguardat 44 llocs de treball. El Punt d’Atenció de Reempresa de Martorell ha assessorat fins a dia d’avui a 34 cedents i a 77 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament.

A nivell català, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 1.107 generant una inversió induïda de més de 50M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 36% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30% i un 27% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot amb el suport de la Diputació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte. 

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.