Cultura - 17/01/2017 15:59 h. - Beatriu Sanchís

La ciència a l’abast de la Ciutadania

Aquest dimecres, 18 de gener, arrenca un nou cicle de cafés científics “Un Mar de Ciència” amb la xerrada Menjar pensant en el cervell, que tindrà lloc a la Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat.  

 

El programa està organitzat per l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d’apropar temes de salut rellevants i d'actualitat a la ciutadania.

En aquesta primera cita es parlarà sobre l’impacte que té la dieta en la nostra capacitat d’aprenentatge, en la memòria, en la capacitat de prendre decisions, i fins i tot, en el desenvolupament de determinades malalties cerebrovasculars.

La xerrada estarà a càrrec de la metge del CAP Barceloneta i referent de Salut Comunitària, Francina Barbosa i la moderarà l’infermer del CAP Barceloneta i referent d’alimentació, Francesc Ramos. Els ponents que hi participaran seran Ana Rodríguez Campello, neuròloga de l’Hospital del Mar i investigadora del grup de recerca Neurovascular de l’IMIM i Emili Ros, endocrinòleg de l’Hospital Clínic i investigador principal del grup de recerca “Nutrición y Aterosclerosis” del CIBER Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición, del Instituto de Salud Carlos III.

La segona trobada, dins del cicle, se celebrarà el dimecres, 26 de gener, a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. En aquesta ocasió, els ponents Rafael de la Torre, Director del Programa de Neurociències de l’IMIM, i Montse Fitó, Coordinadora del Grup de Recerca en Risc Cardiovascular i Nutrició de l’IMIM i la CIBEROBN, posaran de manifest els avantatges de la dieta mediterrània i explicaran com ens protegeix davant d’una infinitat de malalties.

Els cafès són gratuïts i oberts al públic general. Aquest format de cafè científic en el marc de les biblioteques fomenta la proximitat entre els ponents i el públic i contribueix a crear el clima necessari per a què tothom comparteixi les seves experiències i expectatives i resolgui els seus dubtes. Als cafès científics també es convida a associacions de malalts, entitats del territori i d’altres públics interessats en participar en un debat sobre el tema que es tracti.

 

 

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.