27/10/2021 14:00 h.

La Diputació de Barcelona presenta a FiraGran 2021 les novetats digitals del Servei Local de Teleassistència

Comparteix

   

. La diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, ha participat a la inauguració de la fira, que se celebra des d’avui i fins divendres a les Drassanes Reials de Barcelona.

. La Diputació de Barcelona hi és present amb un estand, on els visitants trobaran els programes que desplega destinats a les persones grans com són: el Servei Local de Teleassistència, els centres d’estades temporals Respir, consells de Consum i programes de Salut Pública, així com les ofertes educatives de l’Escola de la Dona.

La diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha participat aquest matí en el recorregut inaugural de la 22ena edició de FiraGran per conèixer les activitats i l’oferta de la zona dels expositors, en la qual organitzacions, institucions, entitats i empreses presenten programes, serveis, iniciatives i productes per millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Des d’avui i fins divendres, s’ofereixen més de 300 activitats gratuïtes, entre les que destaquen una gran caminada, una màster class de música i moviment, una trobada sardanista i un festival de corals.

Participació de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona està present a FiraGran amb un estand, on els visitants trobaran els programes que desplega destinats a les persones grans, com són: el Servei Local de Teleassistència, els centres d’estades temporals Respir, consells de Consum i programes de Salut Pública, així com les ofertes educatives de l’Escola de la Dona. A més, en l’espai exterior, hi ha exposada una unitat mòbil del Servei Local de Teleassistència amb tots els nous aparells digitals orientats a reforçar la detecció de riscos a la llar, com incendis o fuites de gas; i sobre la salut de la persona, amb dispositius funcionals per detectar una caiguda, per exemple.  

La Diputació de Barcelona també participarà demà dijous 28 d’octubre, en una jornada que tindrà lloc de 10 a 11h en format virtual, sobre “Experiències institucionals d’abordatge a la Bretxa Digital de les persones grans”, en la qual diversos experts analitzaran la situació i aportaran possibles solucions per abordar aquesta discriminació.

Per part de la Diputació de Barcelona es presentarà el Servei Local de Teleassistència: qualitat i innovació al servei dels municipis i la ciutadania. Un servei que la Diputació presta per a tots els municipis de la província, excepte Barcelona ciutat, i compta en l’actualitat amb més de 92.000 persones usuàries.

Tal i com ha comentat la diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, «presentem la nova etapa del Servei Local de Teleassistència, que ara és Teleassistència Avançada, i que està centrada en les millores vinculades a la digitalització i de resposta a les necessitats de les persones beneficiàries del servei, que no només són persones grans, sinó també aquelles que tinguin algun tipus de dependència».

La jornada es podrà seguir en directe a través de la pàgina web de FiraGran.

La Diputació ofereix formació en noves tecnologies

La pandèmia ha augmentat els usos tecnològics i, per tant, també ha disparat els obstacles d’algunes persones grans per accedir a alguns serveis digitals.

Per tal de reduir l’anomenada bretxa digital en aquest col·lectiu, la Diputació de Barcelona ha posat en marxa aquest mes d’octubre el programa de capacitació digital Connecta’t impulsat des del Servei de Biblioteques, que pretén dotar a les persones usuàries de la Xarxa  de Biblioteques Municipals de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

És per això que s’han ideat tallers especialment dissenyats en un format pràctic i pensats perquè els seus participants adquireixin coneixements que els seran útils en un context com l’actual, que molts tràmits i serveis han passat a fer-se primordialment en línia. Els tallers s’adrecen principalment a adults i persones grans, però també pot inscriure’s una persona jove si la temàtica del curs l’interessa. En total, aquest any, hi ha previstos 76 tallers a 59 biblioteques o bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

FiraGran realitzarà un estudi de camp durant els tres dies que dura el saló per determinar el grau de digitalització de les persones grans i aprofundir sobre la bretxa digital.

El saló, patrocinat per Mémora, compta amb el suport la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

La col·laboració de la Diputació de Barcelona amb Fira Gran 2021 respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3. Salut i Benestar. “Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats”. Els 17  ODS  van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

 

La diputada d'Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, amb la comitiva d'autoritats, durant la inauguració de FiraGran 2021. Foto: Diputació de Barcelona  La diputada d'Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, amb la comitiva d'autoritats, durant la inauguració de FiraGran 2021. Foto: Diputació de Barcelona  Unitat mòbil del Servei Local de Teleassistència, exposada a FiraGran 2021. Foto: Diputació de Barcelona 

La diputada d'Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, visitant l'estand que la Diputació de Barcelona té a FiraGran 2021. Foto: Diputació de Barcelona