18/11/2024 13:39 h.

Nova ronda de sessions de treball de la xarxaCORH

Comparteix

Els passats 6 i 7 de novembre va tenir lloc la segona ronda de sessions de treball de la xarxaCORH. Van comptar amb la presència de prop d’una cinquantena de responsables de recursos humans dels ajuntaments més grans de la demarcació, alhora membres d’aquest espai presencial de treball i relacional. La sessió va oferir un espai de debat i reflexió entorn als temes i reptes més candents de la gestió de recursos humans al món local.

La primera part de les sessions es va dedicar a presentar el calendari de les properes accions programades i els projectes que es treballaran en el marc de la CORH de cara al proper any 2025, susceptibles com és tradició del treball col·laboratiu i la interacció constant que destil·la en els seus espais presencials, la xarxaCORH i l’Espai 5.12.

Per altra banda, s’anuncia que després de treballar les respectives fases, es donen per finalitzades les edicions dels estudis estrella que s’han desenvolupat en el transcurs d’aquest any 2024: “Pla de control de l’absentisme a la xarxaCORH: diagnòstic comparat i proposta d’elaboració (3ª edició), i ”Estudi de ràtios del cos de la policia local” (11ª edició). Ambdós projectes, que esdevenen clarament estratègics, compten amb gran èxit i consolidació. Enguany, tanquen edicions amb la satisfacció de l’equip de la CORH, que fa una valoració molt positiva del seu desenvolupament per tot el valor afegit que han reportat als ajuntaments participants a nivell de coneixement i control d’un nombre molt ampli de dades que s’ofereixen, addicionalment, en termes comparatius.

La segona part de les sessions va estar centrada en la presentació per part del Servei d’Assistència a la Direcció i Planificació de Recursos Humans de la Diputació de Barcelona del Pla d’actuació en els processos de relleu generacional. Es tracta d’un pla concebut amb l’objectiu d’enfrontar l’actual i complex repte del relleu generacional que ja estan patint els ajuntaments. La presentació es va complementar amb la participació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. L’Ajuntament, que ha participat activament en la implementació del pla, va explicar i compartir la seva experiència amb la resta d’homòlegs de la xarxaCORH. Podeu consultar la Guia de relleu generacional per al governs locals i el Manual per la identificació del potencial intern organitzatiu dels governs locals: mètode IPIO.

Per últim, la darrera part de la sessió va tenir un caire eminentment jurídic a càrrec de l’equip del Servei d’Assistència Jurídica en Recursos Humans de la Gerència. El bloc es va dedicar a la presentació de les 5 sentències més rellevants per als ajuntaments durant l’any 2024, especialment seleccionades per a l’ocasió, i objecte de defensa realitzada als ajuntaments en matèria d’ocupació pública. L’objectiu perseguit va ser compartir amb la xarxaCORH els detalls més rellevants i d’interès pels ajuntaments.