Ampliant els públics culturals. Noves aportacions i perspectives
Edició virtual. Plataforma ZOOM
Aquest curs abordarà la qüestió sempre candent dels públics culturals. Com podem ampliar-los? Quines són les estratègies més adients per aconseguir aquest objectiu? Com podem arribar a sectors que no solen participar en les activitats culturals programades des del municipi? El curs se centrarà en la definició de la proposta de valor dirigida als públics, així com a la formació i desenvolupament de públics actius, a través del màrqueting transaccional, relacional i col·laboratiu. Igualment, tractarà el coneixement i atracció de públics no actius i aportarà bones pràctiques i instruments en matèria de desenvolupament i gestió de públics. Aquest curs, a més, vol incidir en la comunicació màxima entre la docent i els assistents i per aquest motiu es disposarà d’un entorn moodle que permetrà agilitar el contacte mutu i l’intercanvi
Docent
Taína López Cruz
Formada en arts escèniques i gestió cultural amb més de 15 anys d’experiència en el sector. És professora a la Universitat Oberta de Catalunya, la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona i l’Organització d’Estats Iberoamericans, entre d’altres. Ha gestionat projectes finançats per l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament, la Fundació Carolina, la UNESCO o les Nacions Unides, així com nombroses administracions locals i nacionals.
Jaume Colomer
Consultor cultural. Llicenciat en Filosofia i Lletres. Ha estat professor associat del Dte. de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona, on ha impartit les assignatures Gestió Cultural (Grau d’Educació Social), Estudi de públics i polítiques de programació (Màster Oficial en Gestió Cultural) i Pedagogia de l’Oci. Anteriorment ha estat gerent de l’empresa Tres per 3, S. a. dedicada a la producció i exhibició d’espectacles teatrals a Barcelona i Director de Serveis d’Educació, Cultura i Cooperació de l’Ajuntament de Sabadell (1996-1999), com també ha tingut diferents responsabilitats directives a les Àrees de Joventut, Assumptes Socials i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.
És autor de diverses publicacions sobre cultura i educació, i col·laborador habitual de la revista Artez. En Quaderns Gescènic ha publicat: (2007) La gestió de les arts escèniques en temps difícils, juntament amb Jordi Sellas, (2009) Màrqueting de les arts escèniques. Creació i desenvolupament de públics. Les seves últimes obres publicades són: (2012) Guia legal i financera de les arts escèniques a Espanya (Institut Autor) i (2013) La formació i gestió de públics escènics en una societat tecnològica (Fundació Autor).
PROGRAMA
ENTREVISTA A MONTSE VALLÈS I JOAN PASCUAL
(PREINSCRIPCIONS TANCADES)