Ponències a l'Espai Networking

L'Espai Networking del III Fòrum sobre medi ambient i món local - dins l'àmbit del Fòrum de les Oportunitats - ha volgutl ajudar a conèixer a noves persones, trobar possibles aliats i col·laboradors, i conèixer projectes que puguin resultar interessants.

Les presentacions es van celebrar a la Planta -1 del Recinte Modernista de Sant Pau com espai dedicat a potenciar el coneixement i les relacions professionals entre els assistents. 

Les ponències o "elevator pitch" es van centrar en:

Programa amb les ponències presentades

La ronda de presentacions es realitzàà en format Petxa Kutxa, un format àgil i visual amb un màxim de 6:40 minuts per exposar cada projecte, idea o empresa. Posteriorment, es podia conèixer a les persones que hi havia darrera dels projectes i reunir-se amb elles a l'"espai de reunions".    

10 de març

  1. Prevenció de residus a les deixalleries municipalsNati Yesares, Cap de Medi Ambient. SOLIDANÇA (PDF / PPT)
  2. Predicció de les olors a 2‐6 dies vista: Anticipar‐se, ara és possible. Francesc Recasens, Responsable de desenvolupament de negoci. STRENGTHS (PDF / PPT / Vídeo)
  3. Control d'ompliment dels contenidors de residus urbans. Concepció Vicaria, Tècnica Oficina Canvi Climàtic i Sostenibilitat. Diputació de Barcelona (PDF / PPT)
  4. Com aplicar les TIC a la gestió de residus i no morir en l'intent. Marta Jofra, Consultora. ENT Medi Ambient i Gestió (Prezi)
  5. Eco‐eficiència al cicle urbà de l'aigua. Desirée Marín, Cap de projectes i investigadora. CETAQUA, Centre Tecnològic de l'Aigua (Vídeo)
  6. Enerlogy Monitoring. Ambròs Hurtado, Responsable Territorial Catalunya ‐ Direcció d'Energia. Aqualogy (PDF / PPT)
  7. Los Sistemas de Drenaje Sostenible. Ana Isabel Abellán García, Fundadora/emprendedora. SuDSostenible (PDF / PTT)
  8. Balanç de carboni: eina de sostenibilitat pels municipis. Iñigo Lizarralde Torre, co‐fundador. Föra forest technologies (PDF / PPT)
  9. EnerHub: Plataforma per a la gestió energètica sostenible. Pau Pedraza, Coordinador de projectes. EGM Estalvi & Eficiència Energètica, S.L. (PDF / PPT)
  10. Estalvi en l'enllumenat sense inversió. Josep M Ferrao, Enginyer. Ferrao enginyeria. (PDF / PPT)
  11. Independència Energètica. Blai Garcia Serra, Gerent. Uni.Co SCCL (PDF / PPT)
  12. NECADA. Pau Fonseca i Casas, Professor. Universitat Politècnica de Catalunya ‐BarcelonaTech (PDF / PPT)
  13. Plec de manteniment de les instal∙lacions de Baixa tensió. Ignasi Vila, Tècnic de Gestió Energètica. Ajuntament de Mollet del Vallès (PDF / PPT)
  14. Projecte RELS: reptes en la implementació de les renovables en edificis plurifamiliars. Cristina Cardenete, Tècnica d'Acció Exterior. Agència de l'Habitatge de Catalunya (PDF / PPT)
  15. Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l'eficiència energètica en els equipaments municipals de Granollers. Eloi Burriel, Coordinador de "l'Origen", empresa d'innovació, ecologia i comunicació. Ajuntament de Granollers (PDF / PPT)
  16. Sistema d'estalvi energètic immediat en equipaments municipals. Ivan Capdevila Peña, Soci director. Estudi Ramon Folch & Associats (PDF)
  17. Estalvicoop: Empoderament en eficiència. David Maruny Vilalta, Coordinador. Tarpuna SCCL (PDF / PPT)
  18. Pla Estratègic de Sostenibilitat de la Gerència de prevenció, seguretat i mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona. Mercè Serrano, Responsable de Sostenibilitat . Ajuntament de Barcelona (PDF / PPT)
 

Control d'ompliment dels contenidors de residus urbans. Concepció Vicaria, Tècnica Oficina Canvi Climàtic i Sostenibilitat. Diputació de Barcelona Eco‐eficiència al cicle urbà de l'aigua. Desirée Marín, Cap de projectes i investigadora. CETAQUA, Centre Tecnològic de l'Aigua Enerlogy Monitoring. Ambròs Hurtado, Responsable Territorial Catalunya ‐ Direcció d'Energia. Aqualogy Projecte RELS: reptes en la implementació de les renovables en edificis plurifamiliars. Cristina Cardenete, Tècnica d'Acció Exterior. Agència de l'Habitatge de Catalunya EIDOS va dinamitzar l'Espai Networking Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l'eficiència energètica en els equipaments municipals de Granollers. Eloi Burriel, Coordinador de

11 de març

  1. Comunicació i millora del rendiment ambiental de productes: Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) i Declaracions Ambientals de Producte (DAPs). Marcel Gómez Ferrer, Director. Marcel Gómez Consultoria Ambiental (PDF / PPT)
  2. Disseny de Serveis Públics. Adrià Garcia i Mateu, Dissenyador. HOLON (PDF / PPT)
  3. Presentació de l'Associació Hortciutat. Iago Cavaller Galí, president. Associació Hortciutat (Prezi)
  4. Abelles, del camp a la ciutat. Jaume Clotet Arqué, Promotor. MEL∙LIS ‐ serveis apícoles (PDF)
  5. Projectes Innovadors en Agricultura Social. Oriol Costa, President. Dynamis Living Lab per la Sostenibilitat (Prezi)
  6. Promoció de la fauna autòctona per al control de plagues en la jardineria municipal. Pere Alzina i Bilbeny, Consultor ambiental. Minuartia (PDF / PPT)
  7. Refugis WN, una proposta per a la Biodiversitat Urbana. Antoni Carulla, President&CEO. Fundació WORLD NATURE (PDF / PPT)
  8. Com connectar ciutats i pobles amb la natura: participació i finançament en la infraestructura verda local. Jordi Pietx, Consultor freelance (PDF / PPT)
  9. A Sant Just l'escola cuina, menja, aprofita. Dolors Moreno, Tècnica Medi Ambient. Ajuntament de Sant Just Desvern (PDF / PPT)
  10. Projecte 50/50 en escoles i equipaments esportius. Maria Busquets Feu, Tècnica de Promoció Ambiental i Medi Ambient. Ajuntament de Mollet del Vallès (PDF / PPT)
  11. Valorem el que Mengem. Jennifer Coronado Ortega, Gestió de Projectes. Espai Ambiental (PDF / PPT)
  12. Prevenció de residus en clau social. Maria Mestre Montserrat, Membre Fundació ENT (Prezi)
  13. Transformant productes imperfectes en oportunitats. Mireia Barba Cuscó, Directora. Espigoladors (PDF)
  14. Construïm Biocivilització. Sandra Campos, Directora. Imago Catalunya (Youtube)
  15. La Millor Espelma és la que tu fas. Jimmy Wan, Director. Estel de l'Alba (PDF / PPT / Vídeo)
  16. El mapa sonor del Delta. Helena del Pozo i Marrugat, tècnica de Medi Ambient. Ajuntament del Prat de Llobregat (PDF / PPT)
  17. Projecte INN‐COASTS per la gestió integrada del litoral a la Costa del Garraf i al Delta de l'Ebre. Joan Pons Solé, Investigador del Projecte INN‐COASTS. Universitat Autònoma de Barcelona ‐ Departament de Geografia (PDF / PPT)
  18. Redescobrint l'entorn. Ana Villena, Fundadora i cap de projectes. Siboc Projectes Ambientals (PDF / PPT)
  19. Mapa Barcelona + Sostenible. Cristina Junyent, Cristina Junyent. Fundació Ciència en societat (PDF)
  20. Edificació i sostenibilitat. Com comunicar els impactes ambientals mesurats. Eulàlia Figuerola, Secretaria tècnica ‐ GBCe Catalunya. Green Building Council‐Espanya (PDF / PPT)
 
Amb la col·laboració d' EIDOS

Projecte 50/50 en escoles i equipaments esportius. Maria Busquets Feu, Tècnica de Promoció Ambiental i Medi Ambient. Ajuntament de Mollet del Vallès El públic a l'Espai Networking de microponències Valorem el que Mengem. Jennifer Coronado Ortega, Gestió de Projectes. Espai Ambiental