Un moment del treball en grup. Autor: Diputació de Barcelona
Els 25 socis del projecte es van reunir el passat 11 de juny a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (Vila-seca), per posar en comú l'estat dels diferents espais de participació, aprendre eines per a la cocreació de mesures d’adaptació al canvi climàtic, i definir la composició i funcions del grup de persones expertes d’assessorament al projecte.
Organitzada per l’Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica (IU-RESCAT) i el Grup de Recerca Centre en Canvi Climàtic (C3) de la URV, la trobada va permetre aprofundir coneixements sobre la definició dels Líving Labs, destacant la seva utilitat per fomentar la innovació i el desenvolupament sostenible mitjançant la implicació de la quíntuple hèlix: administració pública, empreses, societat civil, acadèmia i medi ambient.
En aquesta línia, dues dinàmiques de grup van permetre, d’una banda, analitzar l’estat actual dels Líving Labs del projecte i, de l’altra, facilitar l’aprenentatge d’eines per a la cocreació de mesures d’adaptació al canvi climàtic, que els territoris podran implementar en les seves reunions periòdiques.
Així mateix, els socis van poder generar propostes sobre la composició i les funcions del Consell Tècnic Assessor. Aquest òrgan, que es constituirà en els pròxims mesos, donarà suport als Líving Labs en la definició, selecció, priorització i implementació d’accions d’adaptació al canvi climàtic.
El projecte preveu la realització de trobades anuals entre els diferents territoris que el configuren. Així, la propera trobada, que presumiblement es realitzarà cap a finals d’any, comptarà també amb la presència de representants dels diferents sectors socioeconòmics que participen en els Líving Labs territorials.
Antoni Domènech, professor lector Serra-Hunter
Departament de Geografia. Universitat Rovira i Virgili
Boletín: COcreem adaptació
Número de boletín: #1 - Juliol 2024