Treball de cocreació en el Líving Lab conjunt. Autor: Diputació de Barcelona
Després de la pausa estival, que ajudarà a recarregar-nos d’energia i tenir nova empenta, es preveu un segon semestre intens i amb una agenda repleta. Entre d'altres, s'analitzaran els resultats del treball de diagnosi, es faran noves trobades dels Living Labs, s'implementaran les primeres accions i es constituirà el Consell Tècnic Assessor. També es faran jornades territorials i sectorials, una trobada conjunta de Líving Labs i tallers de formació presencial.
Comptarem amb els resultats del treball de diagnosi sobre els principals riscos i vulnerabilitats al canvi climàtic que afectaran els 19 territoris i els sectors socioeconòmics tractats en el projecte. Per tant, els socis del projecte i els agents que participen en els Líving Labs, comptaran amb un marc general de referencia en el qual encabir el treball de cocreació de les accions a executar-se.
S’espera que les trobades dels Líving Labs serveixin per detectar més propostes d’accions a estudiar i, a poder ser, a executar-se en el breu i mitjà termini. A la tardor també es preveu que comencin a implementar-se les primeres accions que van ser proposades i treballades durant el primer any i mig del projecte.
Per tal de donar més solidesa i fonament científic a les accions proposades es constituirà el Consell Tècnic Assessor, que començarà a treballar i realitzar la seva funció d’assessorament en la definició i priorització d’aquestes accions, afavorint-ne la coherència amb els objectius d’adaptació al canvi climàtic del projecte.
La tardor tindrà una agenda repleta de trobades. Els Líving Labs seguiran organitzant jornades territorials i sectorials centrades en la definició de les accions i, des del projecte, es treballa per realitzar una trobada conjunta dels Líving Labs amb representants dels agents dels territoris que hi participen, amb l’objectiu de compartir casos d'èxit d'adaptació climàtica en els sectors econòmics del projecte i donar a conèixer accions d'adaptació al canvi climàtic formulades als diferents territoris.
La Cambra de Comerç de Barcelona també realitzarà els primers tallers de formació presencial als agents clau dels territoris, sobre les temàtiques considerades prioritàries en el pla de capacitació i en les diagnosis sobre les vulnerabilitats territorials al canvi climàtic, com poden ser les solucions basades en la natura o la gestió de l’aigua, entre altres.
Per estar al dia del projecte i conèixer-ne els detalls, subscriu-te al butlletí i visita la pàgina web
Butlletí: COcreem adaptació
Número de butlletí: #1 - juliol 2024