Espai web Life-eCoadapt50
juliol 2024 - Núm. 1

Life eCOadapt50

COcreem adaptació

Life_eCOadapt50
Go top

EN PORTADA

El projecte ja camina

Trobada interterritorial a Vila-seca. Autor: Diputació de Barcelona

Trobada interterritorial a Vila-seca. Autor: Diputació de Barcelona

El primer any i mig d’execució de l’eCOadapt50 ens ha permès començar el procés de cocreació en els territoris i l’execució de les primeres actuacions previstes en el projecte. 

La constitució de 16 Living Labs ha permès al projecte reunir més de 400 agents territorials en aquests espais de participació i cocreació entre administracions públiques, sectors econòmics, entitats i ciutadania. En aquest marc, s’ha presentat el projecte, s’ha treballat un baròmetre de percepció, que al llarg dels anys ens permetrà avaluar l’evolució en el coneixement, els interessos i les necessitats d’aquests agents respecte l’adaptació al canvi climàtic; i s’ha portat a terme un treball d’identificació dels riscos i de les vulnerabilitats del territori enfront del canvi climàtic, i del seu impacte en els sectors agrorameder, forestal, pesquer i turístic. El resultat d’aquesta feina, desenvolupada per l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic amb el suport de l’Institut Cerdà, permet disposar d’una diagnosi sobre les principals vulnerabilitats als efectes del canvi climàtic per cada un dels territoris.

Go top

eCOadapt50 AL TERRITORI

Un moment del treball en grup. Autor: Diputació de Barcelona Un moment del treball en grup. Autor: Diputació de Barcelona

Un moment del treball en grup. Autor: Diputació de Barcelona

Un moment del treball en grup. Autor: Diputació de Barcelona

Els 25 socis del projecte es van reunir el passat 11 de juny a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (Vila-seca), per posar en comú l'estat dels diferents espais de participació, aprendre eines per a la cocreació de mesures d’adaptació al canvi climàtic, i definir la composició i funcions del grup de persones expertes d’assessorament al projecte.

El pantà de Sau, emblema de la sequera. Autor: Diputació de Barcelona El pantà de Sau, emblema de la sequera. Autor: Diputació de Barcelona

El pantà de Sau, emblema de la sequera. Autor: Diputació de Barcelona

El pantà de Sau, emblema de la sequera. Autor: Diputació de Barcelona

S’estan finalitzant els treballs necessaris per disposar de les diagnosis sobre les vulnerabilitats dels territoris i els sectors socioeconòmics que conformen el projecte Life eCOadapt50.

Una de les trobades. Autor: ADRINOC Una de les trobades. Autor: ADRINOC

Una de les trobades. Autor: ADRINOC

Una de les trobades. Autor: ADRINOC

Life eCOadapt50 és un projecte europeu que busca cocrear des del propi territori accions d’adaptació al canvi climàtic. Es tracta d’un projecte gran, que aplega 25 socis públics i privats de Catalunya liderats per l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, i que disposa d’un pressupost de 18,6 milions d’euros del 2023 al 2030.

Go top

ENTREVISTA

Guillem Bagaria, l'acció per l'adaptació al canvi climàtic

Guillem Bagaria

Guillem Bagaria

Entrevistem al tècnic del projecte a l'Associació d'Iniciatives Rurals i Marítimes de Catalunya (ARCA). Guillem Bagaria ens parla de com es treballen les accions d'adaptació al canvi climàtic en el Life eCOadapt50.

Go top

PROPERS PASSOS

Seguim construint adaptació: els propers passos

Treball de cocreació en el Líving Lab conjunt. Autor: Diputació de Barcelona

Treball de cocreació en el Líving Lab conjunt. Autor: Diputació de Barcelona

Després de la pausa estival, que ajudarà a recarregar-nos d’energia i tenir nova empenta, es preveu un segon semestre intens i amb una agenda repleta. Entre d'altres, s'analitzaran els resultats del treball de diagnosi, es faran noves trobades dels Living Labs, s'implementaran les primeres accions i es constituirà el Consell Tècnic Assessor. També es faran jornades territorials i sectorials, una trobada conjunta de Líving Labs i tallers de formació presencial.

Go top

AGENDA

Es presentaran accions d'adaptació al canvi climàtic a implementar en el territori i es debatrà quines prioritzar.

Ordre del dia:

1. Benvinguda
2. Presentació de les accions per aquest 2024
3. Aprovació de les accions presentades
4. Torn obert de paraula
5. Cloenda