Vés enrere
19/12/2023
Els primers espais de treball del Life eCOadapt50, els líving labs, reuneixen més de 400 participants
El projecte europeu Life eCOadapt50, d’adaptació al canvi climàtic, ha arrencat amb la constitució dels living labs, espais de treball i de participació que involucren administracions públiques, sectors econòmics, entitats i ciutadania per definir les estratègies i accions a seguir per augmentar la resiliència local. Les trobades, que s’han fet entre el 28 de setembre i el 30 de novembre, han comptat amb 415 participants.

En aquests dos mesos s’han constituït 16 living labs, que integren 18 territoris del projecte europeu: 10 espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona (tres d’ells unificats en un mateix living lab), Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava, Associació Leader Ponent, Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya, Consorci Leader Pirineu Occidental, Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Consorci per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura i Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp.

Durant les sessions de treball, els assistents van posar de manifest la necessitat d'actuar com més aviat millor per implementar accions d'adaptació al canvi climàtic dels territoris. A partir de la constitució d’aquests espais de governança i participació territorials, els agents ja poden començar a proposar accions locals. Les propostes es debatran en les properes reunions dels living labs. Se’n fan tres a l’any.

Life eCOadapt50 respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 “Ciutats i Comunitats sostenibles” i número 13 “Acció climàtica”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. 

Vés enrere