Qui som
El projecte està integrat per 25 socis. El promotor i coordinador és l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona.
 
 
 

Governs locals que tenen la responsabilitat de promoure accions d’adaptació al canvi climàtic als municipis i de mobilitzar recursos tècnics i econòmics per al desenvolupament del projecte.

 

Entitat de govern local que aplega 311 municipis de la província de Barcelona. A més de coordinar el projecte des de l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica, aporta el territori de la Xarxa de Parcs Naturals.

Institució de govern local dels 221 municipis de la província de Girona. 

Ens de govern local dels 231 municipis de la província de Lleida.

Els 184 municipis de la demarcació de Tarragona s’apleguen sota aquest ens supramunicipal.

Agents territorials per impulsar i executar les accions d’adaptació al canvi climàtic del projecte. 

L'Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya és una xarxa regional de desenvolupament rural de Catalunya que dona suport i representa als 12 Grups d'Acció Local catalans.

L'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya actua a les comarques de la Garrotxa (tota la comarca), l’Alt Empordà (44 municipis), Osona (6 municipis), el Pla de l’Estany (2 municipi), la Selva (6 municipis) i el Gironès (4 municipis).

Presta serveis a 27 ajuntaments i municipis de l’Alt Penedès i serveis d'àmbit comarcal o supramunicipal a la seva ciutadania.

Programa de desenvolupament rural que treballa en els 19 municipis de la comarca del Ripollès i en els 8 municipis de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura situats al nord d'Osona.

El territori objecte d’actuació del Consorci Leader Pirineu Occidental engloba les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp actua a 93 municipis rurals del Camp de Tarragona, corresponents a les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i, parcialment, el Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès.

L’àmbit d’actuació de l’Associació Leader de Ponent consta de 77 municipis, que inclouen la totalitat de les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell i l’Urgell, a més de 17 municipis del Segrià.

Actua a les comarques de la Segarra (19 municipis), el Solsonès (17 municipis), l’Anoia (19 municipis), el Bages (6 municipis) i l’Alt Penedès (1 municipi).

El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava actua en 11 municipis de la Costa Brava i treballa per la pesca sostenible, pel foment dels productes pesquers i per afegir valor als municipis costaners.

Agents socioeconòmics de caràcter general que promouen i estenen les accions del projecte cap al sistema econòmic i productiu del territori.

La Cambra de Comerç de Barcelona participa activament en la defensa dels interessos generals del conjunt del teixit productiu per contribuir al desenvolupament de l’economia. En concret, la corporació en fomenta la seva competitivitat i acompanya a les empreses i persones autònomes a accelerar el creixement del seu negoci per afrontar nous reptes de futur.

Som un sindicat de classe, feminista i nacional, format per treballadors i treballadores que vetllem organitzadament pels nostres interessos dins i fora del nostre lloc de feina. Creiem que és imprescindible que les transicions digitals, energètiques, productives i climàtiques siguin justes, i posin a les persones al centre.

Sindicat de classe, d’orientació socialista, plural, feminista, autònom i nacional que utilitza la concertació social per millorar les condicions de treball i de vida.

Agents socioeconòmics d’àmbit sectorial que son responsables d’estendre l’acció en els seus àmbits d’actuació. 

Aplega homes i dones de totes les comarques de Catalunya que es dediquen a l’agricultura, a la ramaderia o a l’activitat forestal per compte propi, i que defensen de manera solidària el sector agrari per millorar-ne les condicions de vida i treball.

Federació que agrupa les associacions forestals al territori amb l'objectiu d'aprofitar oportunitats per fer gestió forestal conjunta.

Corredoria d’assegurances especialitzada en el sector de l’economia social i solidària, el món associatiu i les energies renovables. Aposta per una gestió integral de les assegurances a través dels serveis de consultoria i corredoria.

Agents de coneixement i recerca que garanteixen la qualitat tècnica i científica i vetllen per la coherència territorial i sectorial de les accions executades en el marc del projecte. 

El Departament d'Acció Climàtica, a través de la Subdirecció General de Canvi Climàtic, té entre d’altres objectius el d’impulsar i coordinar a Catalunya el desenvolupament normatiu, les estratègies, els plans, i els objectius en matèria de canvi climàtic, sobre la base dels compromisos adoptats en el si de la Unió Europea.

Institut de Recerca fundat el 1904 per la Companyia de Jesús per estudiar les relacions Sol-Terra. Actualment és una fundació pública on la seva recerca s'estructura en dues línies, la més antiga, de geomagnetisme i aeronomia i, una altra de més recent, d’hidrologia i canvi climàtic. En el marc de la segona línia, s’estudia principalment els impactes del canvi climàtic sobre el cicle hidrològic continental.

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya és un centre d'investigació, formació i transferència de tecnologia i coneixement. Vol contribuir a la modernització i la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i a la gestió sostenible del medi natural per mitjà de la investigació, la formació, la divulgació i la cooperació.

Institut d’investigació de la Generalitat de Catalunya que té com a missió contribuir a la modernització, a la millora i l’impuls de la competitivitat; al desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari, agroforestal, aqüícola i pesquer.

Liderat pel centre tecnològic Eurecat, juntament amb l’Ajuntament d’Amposta i la Universitat Rovira i Virgili, és un centre de referència per l’impuls de la recerca i la innovació en l’adaptació a l’emergència climàtica, i la cerca de solucions transformadores per transitar cap al desenvolupament sostenible i la digitalització. 

Institut Universitari de Recerca que té entre d’altres objectius assolir l'excel·lència científica en la recerca, l'assessorament científic i la transferència de coneixement en temàtiques relacionades amb la sostenibilitat, el canvi climàtic i la transició energètica.

Hi ha dues entitats associades al projecte.

La Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors impulsa projectes relacionats amb el sector pesquer i som una eina imprescindible de cohesió i vertebració del sector pesquer de tot Catalunya.

Entre d'altres funcions, organitza la subhasta diària del peix, i la gestió posterior de cobrament i pagament dels imports a clients (compradors de peix) i proveïdors (barques).